1990 07 19 - 2005 05 17

Välkommen till Felicias Hemsida

En dag var ängeln borta för alltid och alla insåg att den världen de hade känt till aldrig skulle bli den samma

candle

 

Min älskade dotter Dokument Bilder Korrupta Poliser Länkar Felicias Mamma

 

Felicia dog endast 14 år gammal.

Men myndigheter har ännu inte gjort en brottsutredning.

 

Fler än 300 mördare går fria i Sverige och Rättsväsendet har havererat Polisen blir bara sämre

I Sverige är inte alla barn lika mycket värda !


080517

Att vi lägger ut namnen beror på att personuppgifter och bilder redan spridits till allmänheten av POLIS. Delar av utredningen och foton saknas fortfarande.(Händelsen anmäldes till polis och har anmälts till JO.) I Sverige gör man skillnad på barn och barn och en rätt till livet är inte självklar.

Felicia var Mördad

Skändad upphängd i ett träd

men innan dess blev hon misshandlad psykiskt och fysiskt.

Anmälda gärningsmän David, Dan, med hjälp av brev Nils-Erik

17 maj 05

Felicia befinner sig på Behandlingshemmet (Kastellet) Castrum AB Som ägs av Dan och Kerstin samt deras son. De har numera gått över till maskinbrodering istället för handel med barn.(de har samma AB) Guldgruvan Kastellet

Felicia åker till skolan på morgonen och är där tills hon hämtas vid 11 tiden av Pia från Kastellet (pdf) Felicia skall träffa deras psykolog, Owe Sandberg(pdf) (specialitet spelmissbruk). Efter mötet åker Owe från Kastellet.

Direkt efter får Felicia en bestraffning, att inte få träffa pojkvännen på en vecka. Efter detta har Felicia barrikaderat sig på sitt rum och ligger okontaktbar, personal bryter sig in och släpar ut Felicia i vardagsrummet.

Under samma tid ringer läkare Finn S, från Bup i Halmstad ang en tid som blivit avbokad av Kastellet. De informerar honom om läget och säger att Felicia sagt att hon skall göra vad som helst för att komma dit. Finn svarar då att de skall hälsa Felicia att det är fullt på avdelningen. Felicia blev nekad akutvård på bup halmstad.

Att komma till Bup, hade räddat hennes liv. Då hon inte kunde kunde ta kontakt med mig, hon var helt i deras händer.

Det tog över ett år att få svar på om Finn hade haft telefonkontakt med hemmet den 17 maj 05 detta svar fick vi då vi tidigare försökte få svar tillsammans med hans chef. Info ljugande Läkare

Sedan lämnar de Felicia ensam i vardagsrummet och låser dörren till hennes rum. Mötet var viktigare, man struntar i hur Felicia mår.

När de andra ungdomarna kommer hem från skolan försöker de att muntra upp henne, men hon är orolig och ledsen hon går runt som i psykos och säger "snälla hjälp mig någon". En av ungdomarna ringer sin mamma och säger att Felicia inte mår bra. Personalen struntar i Felicia och ingen ringer mig och talar om att Felicia mår dåligt.

Personalen på Kastellet har denna dag personal möte hela dagen, alla har blivit uppsagda. För att man skulle ändra inriktning till (något ändå mer lönsamt) Behanlingshem för spelmissbrukande ungdommar. Planerna hade diskuterats med Owe Sandberg(spelmissbrukspsykolog).

Senare efter mötet är det två personal kvar på Kastellet, Anna (Fru till Dans son) och David(Pojkvän till Dans dotter). De har bestämt att man skall rida och bada, Felicia vill efter dagens Bestraffningar och oroligheter inte följa med det blir diskussion men man bestämmer att David stannar kvar hos Felicia och Anna rider iväg med de andra.

Olika versioner av försvinnandet (pdf)

Anna ser när de rider iväg att Felicia som borde vara på sitt rum står bakom stallet, hon ringer till David och ber honom hämta in Felicia. Obs- Felicia har då inga 40 skärsår på armen och inte heller i skolan.

David tar in Felicia på rummet och låser in henne (dörrarna går bara att låsa från utsidan).

Felicia blir ännu mer förtvivlad och kan inte göra sig hörd eller ringa någon. Hon skär sig i armen (mycket blod på golvet i ett stort kartonglock) i ett desperat försök att komma därifrån till sjukhus eller att dom skulle ringt mig. Hon skriver ett avskedsbrev i sin dagbok.

Men Felicia blir inte hjälpt. David blir istället arg på Felicia och bråk uppstår. Han tar ett polisgrepp eller muggning och om hon bara blir medvetslös eller om hon dör då vet vi inte.

Vad vi vet är att Felicia inte gått ut från rummet efter att David tagit henne dit.

David ringer till Dan- ägaren och i upprört tillstånd säger att han inte gör ett bra jobb och vill bli avlöst mm.

Felicia har blåmärken och en skada på halsmuskeln(pdf ) som är mycket sällsynt och uppkommer INTE vid hängning utan vid strypning.

Flera viktiga detaljer har uppkommit och lämnats in till polis,,, kan ej redovisas nu.

Dan kommer till hemmet, De vill inte ha en skandal (för de ska ju starta spelmissbruks hem ) så de bär ned Felicia till ån utanför hemmets ägor. Felicia är helt ren och har inga skador under fötterna Inte några revor efter taggar, inga taggar heller på kjolen vilket är en omöjligt att inte få i omgivningen kring ån.. en man som jobbade i området

Felicia har inte knutit de knutar och hon har absolut inte klättrat upp och fäst repet, Vilket polis Magnus Gedda också konstaterar. nästan 3 år senare.

De hänger upp felicia i trädet, Död

David är borta och Dan är kvar när barnen kommer tillbaka ca kl 20.00

Upplysning- Felicia och ett av barnen rymde hem 2 veckor innan och då gjorde man ingenting. Man letade ingenting. Alla gick och lade sig.

Kl 22.30 ringer Anna S ägarens svärdotter(som också var den som hällde vatten och välta säng i den allvarliga kritiken) Och säger till mig att Felicia har rymt och säkert bara är på väg hem, hon vill nog bara ha lite uppmärksamhet. De sa inte ett ord om hur Felicia mår under dagen.

Jag och mormor slänger oss i bilen för att leta liksom vi gjorde för 2 veckor sedan. Vi ringer tillbaka och frågar vad hon har på sig och får signalamentet: Svart kappa, kjol, linne och skor.

Vi ringer också till polis och gör en efterlysning mm.

Vi tänder en lampa i fönstret också om hon skulle komma,, fånigt eller hur...18 maj gryning och vi letar, kör runt, stannar och ropar.

16.00 knackar polisen på hos oss.... Klumpen i magen blev enorm och jag visste med en gång att hon var död,,,

Under tiden polis är här så ringer pojkvännen och undrar hur läget är... Jag frågar om han inte har hört? Ber att få prata med hans mamma. Polis hade inte hunnit dit ännu för att berätta.

19 maj Vi åker hela familjen till varbergs sjukhus för att ta farväl och se henne för sista gången.

Hon föddes där och nu låg hennes döda kropp där,,det finns inget sorgligare. Jag vet inte hur jag orkade.

Innan vi går in så berättar bårhuspersonal att man lagt in hennes arm under täcket för den var så illa skuren????! Från den stunden vet jag att det är något väldigt fel som hänt, Felicia skulle inte göra så här.

Jag säger till min familj att vi ska hämta hem hennes saker med en gång och jag ville ha hennes dagbok för att se vad som hänt.

Vi öppnar dörren till hennes rum och möts av en stor röra. Vi ser med en gång att där ligger ju hennes svarta kappa och skorna är kvar.. och blodet på golvet. Jag är helt övertygad om ett brott nu.

Jag hittar inte hennes dagbok (pdf) och ställer ägaren mot väggen, Han kommer då med den i en påse sönderbränd. Bara lite kanter kvar. Han lovar dyrt och heligt att det var han som hittat den. Personer och tidpunkter har sedan ändrats.

Vad de på hemmet inte vet är att bland Felicias tillhörigheter låg det kollegieblock med händelser och tankar uppskrivna. En del av bevisningen.

Vi fick inte träffa Anna eller David. Eller någon av personalen efter Felicias död.

Pojkvännen har tjatat om att få ta farväl och jag ville egentligen inte att någon utomstående skulle få komma till henne, men jag vet att hon älskade honom, så jag gav med mig.

20 maj

Så de enda som varit inne på bårhuset utom min familj är pojkvännen med sin mamma och pappa- Nils Erik Som också är bästa kompis med Dan..

Detta avskedsbrev som "dyker upp efter deras besök" Bårhus personal som tar fram henne och gör i ordning henne ringer till polis som hämtar det med egen bil.

Detta brev fanns inte heller när de tog ned Felicia eller när vi var där dagen innan.

Dan har tagit ut avskeds brevet från hennes dagbok och bränt resten. Sedan bett Nils-Erik att lägga dit det så det skall se ut som ett självmord. Brevet kommer från dagboken och det har polis också fattat, jämfört.

 

Polis patrullen på plats bestämmer sig för självmord efter att Dan sagt att Felicia uttalat livsleda. de är aldrig inne på Felicias rum trotts att man letar efter någon form av avskedsbrev. De har inte heller sett någon eldplats eller dagbok.

Vi har själva finkammat området utan att hitta något. Vi vet att Felicia inte eldat någon stans och rättsmedicin styrker detta.

Magnus Gedda lyssnar inte till våra misstankar trots att vi är där flera gånger.

Vi stod på polishuset veckan efter och ville göra en polisanmälan. De ville att vi skulle avakta obduktionsrapporten och länsstyrelsen.

Repet med bevis slängdes av polis.

Sedan stämplar kriminalinspektör Magnus Gedda ut henne som självmord. utan att ens ta sig tid att titta på materialet - konfrontation med Magnus Gedda 08(ljudfil där Gedda erkänner att han inte sett polisens Bilder från 18/5- 05 innan, dessa framkallas först två år senare.)

Vi lade in polisanmälningen och den läggs som åtkomstskyddat i 2år när vi får ut det så har polis inte gjort någonting.Vi blev chockade över detta. Resten av turerna ligger på dokument

 

Vår Präst Marcus hjälpte oss att få till ett möte med personalen men bara föreståndaren Käthe kom Marcus var med under hela mötet där vi hade många frågor som vi inte fick svar på, Hon lovade att framföra dessa till ansvarig personal så att vi skulle få svar.

Marcus vet att vi hade frågor och misstankar om övergrepp och Käthe hänvisar till polisen, sedan åkte hon på segelsemester istället och efter det hade hon slutat och vi fick inga svar.

Hemmet skrev ut räkningen till Falkenbergs socialkontor 2 veckor efter hennes död på 180 000kr som prutades till 140 000kr. Falkenbergs kommun betalade snällt utan frågor. Hemmet slapp att redovisa Felicias sista timmar i livet och avslutar ärendet, De visste inte om att all personal var uppsagd 17 maj 05. De inväntar inte ens kritiken från länsstyrelsen. Detta och mer vet inte Länsstyrelsen om. Resten kan ni se på dokumenten.

Hur skulle jag kunna rädda henne?! Utan information?. Tror ni man bara hämtar ut sitt barn på ett hem?? Läkaren Bengt på bup. fick inte ens komma dit innan det gått via soc. för det var de som placerade henne där. Men de hade ingen brådska fast läkaren sa att det var akut. Hur skulle jag kunna veta när hon inte fick sin medicin? hela dossetten låg i kappfickan.

Felicia vart brutalt inlåst mördad och kunde inte göra något....

Sverige har skrivit på barnkonventionen.. mänskliga rättigheter..

Kommunen har det yttersta ansvaret för att barn inte ska fara illa

Polis och åklagare (larmrapport) ska utreda brott och inte ljuga.

Som du sa folkhälsominister Maria Larsson "anmäla övergrepp"(filmfil) jag tror inte en sekund att du blir så "BERÖRD"(filmfil) För du vet inte vad det är.

Detta är en skandal att det får se ut så här i Sverige

Politiker och myndigetspersoner i fallet.

Felicias fall ligger hos åklagare och är rubricerat som mord alt, dråp efter anmälan gjord i feb 08.

Mer fakta

 

 

 


Första anmälan som lades ned utan utredning.

Anmälan Kastellet

Ägaren och en personal är anmälda för vållande till annans död enligt brottsbalken.

3kap. Om brott mot liv och hälsa

5§ Den som tillfogar en annan person kroppsskada, sjukdom eller smärta eller försätter honom eller henne i vanmakt eller något annat sådant tillstånd, döms för misshandel till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter eller fängelse i högst sex månader. Lag (1998:393).

7§ Den som av oaktsamhet orsakar annans död, döms för vållande till annans död till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter.

Är brottet grovt, döms till fängelse, lägst sex månader och högst sex år. Vid bedömande av om brottet är grovt skall särskilt beaktas

1. om gärningen har innefattat ett medvetet risktagande av allvarligt slag, eller
2. om gärningsmannen, när det krävts särskild uppmärksamhet eller skicklighet, har varit påverkad av alkohol eller något annat medel eller annars gjort sig skyldig till en försummelse av allvarligt slag. Lag (2001:348).

4 kap. Om brott mot frihet och frid

1a§ Den som, i annat fall än som avses i 1 §, med användande av olaga tvång eller vilseledande, med utnyttjande av någons utsatta belägenhet eller med något annat sådant otillbörligt medel rekryterar, transporterar, inhyser, tar emot eller vidtar någon annan sådan åtgärd med en person, och därigenom tar kontroll över personen, i syfte att personen skall

1. utsättas för brott enligt 6 kap. 1, 2, 3, 4, 5 eller 6 §, utnyttjas för tillfälliga sexuella förbindelser eller på annat sätt utnyttjas för sexuella ändamål,
2. utnyttjas i krigstjänst eller tvångsarbete eller annat sådant tvångstillstånd,
3. utnyttjas för avlägsnande av organ, eller
4. på annat sätt utnyttjas i en situation som innebär nödläge för den utsatte,
döms för människohandel till fängelse i lägst två och högst tio år.

Detsamma gäller den som i sådant syfte som anges i första stycket,

1. till annan för över kontrollen över en person, eller
2. från annan tar emot kontrollen över en person.
Den som begår en gärning som avses i första stycket mot en person som inte har fyllt arton år skall dömas för människohandel även om inte något sådant otillbörligt medel som anges där har använts.

Är ett brott som avses i första – tredje styckena mindre grovt, döms till fängelse i högst fyra år. Lag (2005:90).

 

Samt skyddande av medbrottsling och medvetet ljugit om händelser

Flyttat Felicias kropp

Tjänat pengar på Felicias död. 140,000kr som behandlingshemmet krävde in efter Felicias död för utebliven tid.

 

Åklagarmyndigheten i Halmstad samt polis Förstörde våran första anmälan (åklagaren är nu anmäld)

Under samma tid som Halmstads Åklagarmyndighet flaggar med resursbrist angående Psykologmordet i Halmstad lägger de ned Felicias anmälan!

Och vi har fått göra nya anmälningar och överklaganden.

 

Denna familj har fått göra precis som oss - Polisens jobb.

Styckmordet i Halmstad på 22 åriga Marcus en tragisk och stor händelse i Halmstad.

Samma inkompetenta åklagarmyndighet som lade ned Felicias fall

Samma dåliga polisanda som utreder (halland)

Samma Riksåklagar myndighet som avslår överprövningar( i Felicias fall tog man inte ens in akten med ny bevisning) ...Varför ska vi ens överklaga då????

Rättsmedicin.. Ja vad kan man säga, saknar ord.

Regeringens signaler utan rättssystem som fungerar

Vad ger detta för signaler?

Jo att om man gör nåt kriminellt ska man vara flera stycken och skylla på varandra. Och sedan är ett dåligt minne något man kommer väldigt långt med i Sverige i dag och det gäller inte bara kriminella. Det gäller även tjänstemän läkare och andra myndigheter.

Att anmälningar inte är värt ett endaste dugg (Socialstyrelsen, Länsstyrelsen, Hsan)Gör det snarare värre på grund av dåliga utredningar och för lång tid. Återkommer med slutresultatet senare.

Läs om Felicias kamp, Min, Familjens kamp för rättvisa.


07-05-10

Vice chefs åklagare M. Bång som sabbade första utredningen - lade ned vållande till annans död .Vi anmälde åklagaren men de lade ned.

Eftersom jag hängt ut åklagarmyndigheten i halmstad med sin inkompetens,,,gjorde nu Mari louise Eskilstorp sin plikt. Att sätta oss på plats. Hon lade ned ynka tjänstefel.med hänvisning att det varit så rörigt och tidsbrist. Hon har bevisat sin inkompetens och så här fortsätter det.

JK. Göran Lamberts har inga invändningar. Deras historia om tranorna som vid detta laget är fossiler, de lär inte vakna om man tappar ett ton på deras fötter.

Jag hoppas ni är nöjda nu ,,ni har suddat ut Felicias existens. Godkänt hennes död, sagt till henne /oss att hon fick skylla sig själv ,, hon borde tagit bättre hand om sig, Medicinerat sig själv inlåst.

Att vara barn med adhd inte är acceptabelt. Jag har också adhd men det gick bättre för mig. Kvar av Felicia har vi bara er smutskasning.

Ni vuxna i maktpositioner är ni nöjda ,,ni tror ni har lyckats komma undan med ett barns död,

Hur Kan Man Vara Stolt Över Att Inte Utreda Ett Barns Död.

Felicias mamma - Anneli


 

TRYCKFRIHET I FALKENBERG

 Nyheter och Länkar mm.


Ny anmälan om ung flickas död


Stiftelsen RÄTTSSTÖDSFONDEN - SRSF
- Opinion mot kollegialt frimureri i svenska domstolar -

Vi Bevakar Fallet Felicia

brev till polis och åklagare


Vi stödjer en utredning av fallet Felicia

Öppet brev Felicia


TV4 lokala nyheter 070404 Psykoteraput prickad efter 15 årings död.


Styckmordet i Halmstad

Läs denna bok Detta är vårat halland i sverige.

av Lennart Norèn

Du förlorade din son Jag förlorade min dotter, Så mycket gemensamt. Vi stod båda helt maktlösa mot Rättsväsendet. Det finns ingen rättvisa eller lagar.

Tack för ditt stöd


STOPPA MOBBING

Till Minne Av

Måns Jenninger

1991 - 2005

Skolor och Kommuner kommer undan för lätt. Claes Vi ska aldrig låta dem glömma våra barn. kram


Hälsning från PAIN

Pain har sedan första stund varit en av våra favoriter "Tack för din hälsning"


Tack Emilush

Så länge vi har skit poliser och åklagare Som inte utreder mord eller följer lagen i sverige, BARNS RÄTTIGHETER.

EMIL sprid ditt budskap om polisen för vi är FLER I SVERIGE SOM FÅTT NOG

AnneliExpressen 19/5-08

Anmälningar på Poliser

Västra Götaland

Skåne

Västernorrland

Västerbotten

Polis i utförsbacke

Utreder sig själva !!


Polis anklagas för att gömma bevis

 

corruptio


Journalist som avslöjar grov kriminalitet bland poliser, åklagare, domstolar, justitiedepartementet och andra myndigheter som har till uppgift att se över rättsväsendet och dess tjänstemän.

OBS! NY

Info om Corruptio


Leif GW Persson

Kriminalkommissarie Ingvar Johansson Falkenberg

Polis Vincent Johansson Trollhättan


Socialen och myndigheters utredare skiter i den lilla människan och utreder efter eget tycke!

"Tack" Bo Edvardsson


Läs om Sveriges mörka förflutna, Barnhemsbarn och nutidens hvbhemsbarn. Felicia mfl..

Till alla andra som medverkade,,,det var fint att träffas och jag tänker på er.


Nina min vän Jag är stolt över att känna dig. Tänk om fler kunde vara så modiga som du kramar

 

  Creeper

MediaCreeper  

Senast uppdaterad 100106 antal besökare   Ansvarig utgivare: Anneli Pettersson, Databas: feliciasliv.se ©