1990 07 19 - 2005 05 17

Välkommen till Felicias Hemsida

candle

 

Min älskade dotter Dokument Bilder Korrupta Poliser Länkar Felicias Mamma

Hem

Falkenbergs kommun Politiker och förvaltningschefer betalar för mord och mörkar en utredning

 

Hur kan en kommun betala Personer som mördat ett barn?

Hur kan man säga att man inte tänker be om ursäkt för det?

Varför tar de inte ansvar för felaktiga beslut?

När har en kommun erkänt fel?

Vad ger dem rätt att fortsätta kränka individer?

Ni vet väl att tjänstemän är friade från ansvar? - tjänstemanna ansvaret är borta i Sverige

Ni vet väl att - det finns ingen lag mot att rikstags ledamöter utnyttjar sitt uppdrag.

Socialens betalningar till Kastellet (Castrum AB) för Vård av Felicia


Kastellet har fått betalt för 116 dygn x 2900kr = 336400kr

Minus en kreditfaktura på 42800kr = 293600kr

53 dygn av dessa var för tid då Felicia levde, 63 Dygn är betalning för tid efter hennes död!


Sammanlagt har Kastellet fått betalt för Felicias död 63 dygn x 2900kr = 182700 – 42800 = 139900kr.

 

Socialkontoret i Falkenberg - Jan Dickens

Betalar ut 140 tusen kronor till Behandlingshemmet för Felicias död(utebliven tid).

De inväntar inte ens Länsstyrelsens kritik på Behandlingshemmet.

De låter Föreståndaren på Kastellet slippa redovisa Felicias sista dag på Behandlingshemmet.

De undanhåller viktig information till länsstyrelsen, som att Felicia rymde hem 2 veckor tidigare med annan intagen. Samt utbetalning mm.

Redan efter den 22/4 05 ringer Bengt Andersson (Bup Ginsten) till Ann Margret Antonsson på Socialen och informerar om att han vill träffa personal på Kastellet och socialsekreterarna för att informera om hur Felicia mår och hur de skall behandla henne.(Jag ringer också och berättar att det är viktigt att de täffas).

Den 3/5 05 vaknar socialsekreteraren när jag ringer efter att Felicia återkommit från rymningen och påminner henne om att Bengt vill träffa dem( se journal), först då fixar hon en tid med behandlingshemmet att de skall träffas den 2 juni.(Då är det försent)

Bengt säger att han uppfattade det som att Kastellet och socialen inte var så angelägna om att träffa honom.

Hur kunde det bli så här? Jo vi var engagerade föräldrar som inte accepterade att felicia mobbades och inte fick extrastöd i skolan

Kristina Hallgren

Rektor Kristina Hallgren vägrade skriva på en flytt från Möllevägs skolan till Fajans skolan där lillasyster gick. Hon struntade i att Felicia mobbades

Lars Hammarberg

Lars Hammarberg Chef för Barn och Utbildning var inte intresserad av att lyssna på oss när vi påpekade rektor Kristina Hallgrens sätt att kränka oss och Felicia.

När Felicia kommer till högstadiet Tångaskolan fortsätter problemen med extrahjälpen, oförstående lärare och skolledning. Felicia vill komma till resursskolan Lotsen men nekas av skolan de säger att det är fullt nu och kö dit.

Skolverket har efter Felicias död gett oss rätt. Falkenbergs kommun har brustit . De har inte gett Felicia det stöd hon behövde eller den rätt till stöd i utbildningen hon behövde.

Skolverket har påpekat brister som skolan skulle rätta till.

Men någon ursäkt från kommunen har vi inte fått!

Istället för att ta sitt ansvar eller lyssna på oss anmäler skolan till socialen.

Då fick vi socialen på oss. Och för er som inte vet hur socialen fungerar kan jag upplysa om att som förälder har man inget att säga till om. När de öppnar en utredning är det socialtjänsten som bestämmer ditt liv, alla möten och utredningar. Protesterar du blir det ännu värre.

Att påpeka att Falkenbergs kommun/skola gjort fel är lönlöst. Felicia placeras på behandlingshemmet Kastellet.

Enligt lag vid placering har Falkenbergs kommun det yttersta ansvaret för Felicia.

Felicia var där i 55 dagar sedan hittas hon död och upphängd i ett träd

Vem är ansvarig
Alla inom socialtjänsten arbetar under ansvarsfrihet vilket innebär att ingen person tar ansvaret för felaktiga beslut och eller felaktig behandling. Detta innebär att om de anställda inte följer de reglerna så kan den kommun där detta sker få böta men inte den anställde. Detta gör att det saknas personligt ansvar för tagna beslut.
"källa WIKIPEDIA"

Visst är Sverige underbart med sina förmåner för tjänstemän!

Det har gått så långt att Falkenbergs kommuns socialtjänst betalar för ett barns död/mord.

Jan Dickens (S) Jan Dickens (S)

Socialchef Jan Dickens arbetar under ansvarsfrihet. Han betalar ut 140,000 kr för Felicias död till Behandlingshemmet Castrum AB/ Dan Larsson.

Ett hem som sedan tidigare fått allvarlig kritik av länsstyrelsen och har väl dokumenterade händelser om barnmisshandel och missförhållande.

Socialen/kommunen har ansvaret för ditt barn när de tar/placerar detta, men ändå har de inget ansvar när de gör fel?

Socialen leker med liv, kommunen sopar undan misstagen!

mina 2 anmälningar på Falkenbergs kommun = Skola och socialtjänst..läggs ned utan utredning. Polis som sammanställer till åklagare Marie-Louise Esklilstorp är Solveig Andersson

 

Vid möte på stadshuset med Kommunstyrelsens ordförande Mari-Louise Wernersson (c) och socialchef Jan Dickens. Där Lovade Dickens att han skulle trycka på hos Polis att göra en utredning av Felicias död.

Om utbetalningen som Kastellet Castrum AB begärt ut två veckor efter Felicias död för utebliven tid.

Jan sa att det var beklagligt att vi sett denna utbetalning och att han hade pratat med deras jurist och att de inte tänkte att begära tillbaka pengarna.

Vi tog senare kontakt med Jan Dickens efter att ha pratat med polis som bekräftat att Jan Dickens inte ringt till honom. Jan snäste då av oss och sa att vi skulle sluta att ringa till honom och att han tänker inget göra.

 • Att behandlingshemmet begått grova övergrepp mot barn!
 • Att invänta Länsstyrelsens pågående utredning samt den allvarliga kritik från Länsstyrelsen månaden innan!
 • Att behandlings hemmet sagt upp all personal samma dag Felicia dog!
 • Att Socialen lät Behandlingshemmet slippa redovisa för Felicias sista dag.
 • Att trycka på hos Polis för att en brottsutredning skall göras!

Alla dessa punkter struntar Jan Dickens i och han är inte intresserad av att en brottsutredning görs. Att han inte skulle kunna fått kontakt med polis är en lögn.

Det är inte helt ovanligt att behandlingsassistenter begår mord och övergrepp på intagna. Detta på privata Hvb-Hem där social och länsstyrelse inte har någon större kontroll.

 

Jan Dickens hade kunnat göra något om han hade velat men vill inte ha en skandal. Han har en mycket god kontakt med polis bland annat genom POSOM, Polis hjälper istället Falkenbergs kommun och socialtjänst fallet läggs åtkomstskyddat i över två år även för oss anhöriga.

Socialchef Jan Dickens får sparken och 1,8 milj. för att ha misskött sig. Erbjuds nu att bli politiker i Falkenbergs kommun. Här är inga samveten för Felicia som dödades. Här är inga sorgsna miner. SÅ HÄR GÅR DET TILL. Vipps var en oduglig socialchef som satt och ljög oss rakt upp i ansiktet, Nu en politiker. Som kommer att ljuga för er alla.

Jan Dickens nya jobb på Bjuvs Kommun Vård och Omsorgsförvaltningen

Jan Dickens har nu efter att 2007 fått sparken av Falkenbergs Kommun åter fått ett nytt förtroende uppdrag av kommunen samtidigt som tjänsten i Bjuv.

Då återkommer vi till:

Vem är ansvarig
Alla inom socialtjänsten arbetar under ansvarsfrihet vilket innebär att ingen person tar ansvaret för felaktiga beslut och eller felaktig behandling. Detta innebär att om de anställda inte följer de reglerna så kan den kommun där detta sker få böta men inte den anställde. Detta gör att det saknas personligt ansvar för tagna beslut.
"källa WIKIPEDIA"

Begrunda detta och tänk

 • Att kunna jobba utan ansvar.
 • Att tjäna på detta över 57000 kr/mån år 2007
 • Att missköta sitt jobb, få sparken och belönas med 1,8 miljoner av skattebetalarnas pengar.
 • Att kunna fortsätta med samma jobb i en annan kommun
 • Att kunna komma tillbaka till samma kommun där man fått sparken och få flera förtroendeuppdrag.

Jan Dickens har hittat sin plats i livet. Att tjäna storkovan på de svaga utan ansvar för vilka eller vems liv han förstör.

Falkenberg kommuns nya Socialchef efter Jan Dickens samma skit samma bagage

Sergio Garay Socialchef Sergio Garay

Sergio Garay tvingades sluta på sitt tidigare arbete, som kommunchef i Landskrona, eftersom en ny kommunledning inte tyckte att han hade "rätt profil". Han fick med sig 18 månadslöner i avgångsvederlag.

Hur han sköter sig i Falkenbergs Kommun begrunda än en gång ansvarsfriheten och att samtidigt lyfta en lön på 60000 i månaden
 • Autistisk man förvägras ledsagare under semester Begäran är blygsam: Det rör sig om två övernattningar.
  Men kommunen säger nej.
 • Kommunen överklagar semester för autistisk - Det är märkligt att man måste lägga kraft på juridiken, för att övertyga kommunen om att någonting som är mer eller mindre självklart för andra människor också borde var självklart för personer med funktionshinder, säger rättsombudet Willy. Men kommunen ger sig inte, utan överklagar vidare till kammarrätten.
 • Nu kan han åka på semester - Nu vet jag inte om det är för sent att ordna en semester i år för mannen, men det är viktigt att han inför nästa år kan känna sig trygg med att redan tidigt få ett klart besked om att semestern blir av. Han börjar ofta fråga efter den redan i februari-mars. säger Willy Engebrethsen. Fjuttigt! här vill en man få 2 dagar i vårat lilla sketna inland ???? Han började i god tid. Men kommunen skulle Överklaga det . MEN KOMMUNLEDNINGENS LILLA TRIPP TILL KINA VAR INGA PROBLEM. Eller att Kommunens Chefer bodde på 5 stjärnigt Hotell för Skattepengar (på resan till Moskva).
De fick vad de ville ha. MEN mannen sitter kvar här och nu är det höst och sommaren är över ....Så här fungerar politiker i Falkenberg. Här får du slåss med näbbar och klor för rättigheter. Detta kommer inte att göra det lättare för nästa. Alla fall kommer att prövas individuellt. Här trampar man alltid på de svaga.
Tyckte du att du var duktig nu..? Socialchef Sergio Garay. Siktar du i Dickens fotspår?

Flera Utlandsresor i år för Kommunens Toppchefer (Jag kan bara inte fatta hur man kan förstöra en sommar för en handikappad och själv åka på dyra resor. Fruktansvärt)! Länken kommer att uppdateras

Sergio i ny skandal med barn innom Falkenbergs kommuns omsorg Villa Balders fritidshem

Falkenbergs Kommun har inga problem att inkometenta socialchefer. Den senaste är Sveriges mardrömschef från Vetlanda. Bespottad och hatad med rätta. Vi talar om Ola Götesson. Nu Chef för handikappsomsorgen i Falkenberg.

Han var den bästa bland de sökande säger Sergio Garay. Skrämmande säger vi!

Ola Götesson chef handikappsomsorgen Ola Götesson

Känd från fallet om den 10 åriga flickan Louise i Vetlanda

- Det här fallet är nog bland de allvarligaste försummelser vi sett genom åren, säger socialdirektör Iris Dovrén Råsbrant till Jönköpings-Posten.

I Vetlanda är han inte betrodd men i Falkenberg är allt tillåtet.

Ola Götesson skall nu utreda Villa Balder där man bland annat låst in en pojke i en låda.

Ola Götesson funderade på att byta yrkeskarrier efter fallet i Vetlanda men kom snabbt fram till att han trivdes så bra i den sociala verksamheten med sin ansvarsfrihet och goda lön.

Nog om dessa Socialchefer som kränker barn och ljuger som borstbindare inte fårnågra straff. Utan bara får nya chefsposter på ny ort.

 

Gerry Norberg (S)

 

Kommunalrådet Marie-Louise Wernersson (C) Marie-Louise Wernersson (C)

 

 

Fortsättning följer. tills dess håll till godo med en annan stjärna . Mycket talande och läsvärd information om Falkenbergs kommun..

 

 

 

Creeper

MediaCreeper

 
Ansvarig utgivare: Anneli Pettersson, Databas: feliciasliv.se ©